Over de behandeling

zeJe hoeft je zelf geen zorgen te maken over de toe te passen technieken. Die bepaal ik aan de hand van je klacht of behoefte en de uitkomst van een onderzoek.

Behandeltechnieken

Ik zal je behandelen met ‘gewone’ massagetechnieken zoals strijkingen, knedingen, fricties en schuddingen. Daarnaast pas ik veel gewrichtsmobilisaties en bindweefseltechnieken (waaronder cupping) toe. Ik masseer stevig, maar zal dit uiteraard met je afstemmen.

Onderzoek

Je vertelt me je klacht en/of je behoefte. Ik voer vervolgens een onderzoek uit om vast te stellen wat er niet lekker zit bij je. Dit onderzoek bestaat uit inspectie (visueel bekijken), functieonderzoek van met name de gewrichten en palpatie (tasten van aangedane structuren).

Bemer vaattherapie

Indien nodig gebruik ik de Bemer-mat, die met (zeer zwakke, ongevaarlijke) elektromagnetische velden de micro-doorbloeding stimuleert. Voor deze techniek reken ik geen toeslag bij een behandeling van 30 minuten of langer. Kijk voor meer informatie over Bemer vaattherapie op deze pagina van Masseurs Netwerk Nederland.

Lotions en gels van NAQI

Voor de behandeling gebruik ik meestal de hypoallergene Massagelotion Sport van NAQI. Indien nodig voeg ik daar Recovery Gel of een andere therapeutische gel van NAQI aan toe.

Hot stone massage

Het gebruik van hete stenen werkt super ontspannend. Deze pas ik toe op verzoek. Voor het gebruik van de hot stones geldt wel een toeslag!

Taping

Wanneer het me nodig lijkt en je er mee akkoord gaat, dan pas ik tape toe. Dit kan gaan om sporttape (bijv. verstevigen enkel), Kinesio® tape (bijv. beïnvloeden spierspanning) of Dynamic tape (bijv. ondersteunen spierfunctie). Voor taping geldt dat je ook een toeslag betaalt voor het materiaal (per meter).